Contact

Fotografii zurich

Zurich este orasul care, in multe clasamente, ocupa primul loc in lista oraselor cu cea mai buna calitate a vietii din lume (la concurenta cu Geneva si Viena) si, de asemenea, de cel mai bogat oras al Europei.

Este cel mai mare oras al Elvetiei si unul dintre marile centre financiare ale lumii, detinand un numar insemnat de banci si institutii financiare.

Orasul este considerat si capitala culturala a Elvetiei, avand numeroase muzee si galerii de arta, precum si unul dintre cele mai importante teatre de limba germana din Europa. In Zurich a fost produs la inceputul sec. XIV, celebrul manuscris Codex Manesse (aflat la Heidelberg), considerat cel mai frumos manuscris german. Printre muzeele orasului, se numara Muzeul de Arta, care detine una dintre cele mai mari colectii de arta moderna clasica din lume si Muzeul Le Corbusier, situat in ultima cladire conceputa de celebrul arhitect elvetian Le Corbusier. De asemenea, Uhrenmuseum este dedicat istoriei ceasului mecanic, pentru care elvetienii sunt renumiti in toata lumea.

Zona veche a orasului, situata pe malurile raului Limmat, cu bisericile din anii 800, cladirile vechi si artera Bahnhofstrasse, reprezinta punctul de atractie al orasului. Dintre bisericile sale, St. Peter este cunoscuta ca fiind biserica cu cel mai mare ceas din lume.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: