Contact

Fotografii westminster-abbey

WESTMINSTER ABBEY face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Situata in inima Londrei, Westminster Abbey face parte din istoria Angliei, avand un rol central in istoria regala, parlamentara si guvernamentala a acesteia.

Incepand cu incoronarea lui William Cuceritorul in anul 1066, aici au avut loc ceremoniile de incoronare a regilor si reginelor Angliei, cu exceptia lui Edward V si Edward VIII. Westminster Abbey a fost martora la 38 de ceremonii de incoronare, dintre care ultima a Reginei Elizabeth II, in anul 1953. Tot aici au fost inmormantati multi dintre regii si reginele Angliei (17), fiind principalul loc regal de inmormantare timp de cinci sute de ani.

Construita initial in secolul XI de Regele Edward the Confessor, care a si fost inmormantat aici, Westminster Abbey a fost reconstruita in 1245 de Regele Henry III, in stil gotic, constructia fiind sub indrumarea a trei mesteri masoni, Henry of Reyns, John of Gloucester si Robert of Beverly.

Westminster Abbey este una dintre cele mai importante cladiri gotice din Anglia, avand cea mai inalta bolta gotica din tara si adapostind o colectie impresionanta de picturi, vitralii, sculpturi si cavouri, fiind cea mai importanta colectie de sculptura monumentala din Anglia.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: