Contact

Fotografii verona

VERONA face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Situat in Italia, Verona este un oras incarcat de istorie, vestigiile sale din epoca romana, din perioada Evului Mediu si a Renasterii oferind un farmec deosebit orasului.

Orasul este celebru ca fiind locul de desfasurare a dramei Romeo si Julieta (William Shakespeare), aici aflandu-se casele celor doi protagonisti ai operei shakespeariene.

Verona este renumita si pentru amfiteatrul sau roman, al treilea ca marime din Italia, cu o lungime de 139 m si o latime de 110, putand primi 25.000 de spectatori, De asemenea, aici se afla numeroase alte monumente romane, precum teatrul construit in sec. I si diverse poduri, arcade, ziduri si porti.

Dintre bisericile sale, Basilica San Zeno Maggiore, construita intre anii 1123 si 1135 este cunoscuta pentru turnul de clopote inalt de 72 m, mentionat de Dante in Purgatoriul din marea sa opera literara, Divina Comedie.

Tot dintre monumentele sale, Ponte Scaligero era celebra, fiind la vremea sa cea mai larga constructie de acest tip din lume.

Istoria medievala a orasului se concentreaza pe dominatia familiei Scaliger, dintre membrii careia se remarca Mastino della Scala (ucis in anul 1272), Alberto, Cangrande I, un mare conducator si un iubitor de arta, protector al lui Dante Alighieri, Petrarca si Giotto. Mastino II (1329-1351) era cel mai bogat principe al vremii sale, dupa Regele Frantei, iar Cansignorio a contribuit la frumusetea orasului, adaugand poduri si apeducte.

Un oras frumos si romantic, cu povestea sa trista de dragoste dintre Romeo si Julieta, Verona celebreaza si in prezent dragostea celor doi, casa Julietei si celebrul sau balcon fiind o atractie permanenta si devenind un simbol al orasului.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: