Contact

Fotografii turnul-clopotului-zhonglou

Turnul Clopotului se presupune ca se afla in centrul lumii si exact in centrul Chinei.

Denumirea Chinei inseamna, in limba chineza, ‘o tara in centru’, iar punctul ei central cade exact in Xi’an, una dintre capitalele antice ale Chinei. In centrul Xi’an-ului, se afla Turnul Clopotului.

Acesta a fost construit in anul 1384, la inceputul Dinastiei Ming, de catre imparatul Zhu Yuanzhang si a fost mutat in locatia actuala in anul 1582, in urma dezvoltarii orasului si deplasarii centrului sau geografic. Asadar, turnul a fost mutat cu o mie de metri la est de locul initial, relocarea implicand pastrarea tuturor partilor originale, cu exceptia bazei, ceea ce reprezinta o realizare notabila in istoria arhitecturii din China. In vremurile trecute, vehiculelor li se permitea sa treaca pe sub arcadele turnului si chiar pe sub turn.

Timp de peste o mie de ani, Xi’an a fost capitala a douasprezece dinastii imperiale. In timpul Dinastiei Tang (618-907), era cel mai mare oras din lume, cu o populatie de peste un milion de oameni, avand legaturi cu multe regiuni din Asia si Europa, prin Drumul Matasii, precum si prin intermediul miilor de negustori straini care traiau in oras.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: