Contact

Fotografii shanghai

Cu o populatie oficiala de 20 de milioane de locuitori (si neoficiala de 30 milioane), este unul dintre cele mai mari orase din lume. De asemenea, este printre cele mai spectaculoase din lume, cu numerosii sai zgarie-nori cu o arhitectura deosebita, printre care Jim Mao Tower (420 m), Shanghai World Financial Center (492 m), Oriental Pearl Tower (468 m), Shanghai Tower (632 m).

Cu o dezvolare extrem de rapida, Shanghai este leader in diverse domenii. Astfel, detine cel mai mare port cargo din lume, are cea mai lunga retea de metrou din lume (420 Km) si, in acelasi timp, cea mai rapid dezvoltata retea de metrou din lume, prima linie fiind inaugurata abia in anul 1995. De asemenea, orasul are cea mai mare retea de autobuze din lume. Tot aici functioneaza, pentru prima data in lume, transport cu celebrul tren de mare viteza cu levitatie magnetica, Maglev, cu viteza de 431 Km. In Shanghai se afla unele dintre cele mai inalte cladiri din lume , precum si cel mai rapid lift din lume, iar exemplele de acest fel pot continua. Expozitia Mondiala din anul 2010 desfasurata in Shanghai a atras un numar de peste 73 milioane de vizitatori, stabilind si aceasta un record mondial.

Shanghai este un oras incredibil, spectaculos, cu adevarat unul dintre cele mai frumoase din lume, cu stralucitorul sau cartier modern Pudong cu linia orizontului dominata de uimitorii zgarie-nori si cu frumosul cartier colonial The Bund, in care se afla 52 de cladiri cu o arhitectura variata, de la gotic si baroc la Art Deco, Shanghai avand cea mai mare reprezentare de arhitectura Art Deco din lume. Superba faleza lunga de un km si jumatate si zonele traditionale City God Temple (Chenghuang Miao) si Yuyuan Garden - una dintre cele mai rafinate gradini chinezesti din lume, si Nanjing Road sunt atractiile principale ale orasului. Nanjing Road este cea mai lunga strada comerciala din lume si una dintre cele mai aglomerate din lume, atragand zilnic peste un milion de vizitatori.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: