Contact

Fotografii plantatii-in-rep-dominicana

In 6 decembrie 1492, Cristofor Columb debarca pe insula Hispaniola (pe care se afla Republica Dominicana si Haiti), fiind convins ca a ajuns in Asia. El a revenit ulterior de trei ori, crezand ca dincolo de insula se afla palatele pline cu aur, pietre pretioase si mirodenii scumpe ale Marelui Han Cathay, asa cum ii spusese Marco Polo. Crezand ca a gasit Cipango, Japonia, venind prin vest, el a numit insulele Indiile de Vest.

Civilizatia locala, Taino, se baza pe culturile de porumb, manioc si yucca si pe olarit. In timpul ceremoniilor religioase, localnicii obisnuiau sa bea alcool facut din porumb si fumau frunzele uscate ale unei plante numite cohiba, pe care le ardeau in niste tuburi lungi numite tabacos. Colibele lor aveau acoperisuri masive din paie, asa cum sunt cele de pe plajele actuale ale insulei.

Trestia de zahar a fost adusa de catre Cristofor Columb, pentru a acoperi cererea crescuta a Europei pentru zahar si astfel, aceasta a ajuns rapid sa domine economia insulei.

Trestia de zahar, productia de trabucuri, plantatiile de bananieri, arbori de cacao si cafea fac parte si in prezent din viata curenta a dominicanilor.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: