Contact

Fotografii paris

PARIS face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO, pentru monumentele sale.

Capitala a Frantei, Paris este unul dintre cele mai frumoase si mai vizitate orase din lume, un oras romantic, cu cheiurile sale strajuite de copaci de-a lungul Senei, cu monumentele si cladirile de o mare frumusete si valoare, cu celebrele sale bulevarde, cu muzeele si podurile istorice.

Printre monumentele sale se afla Place de l’Etoile si Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame, Opera, Universitatea Sorbonne, Muzeul Luvru, Centrul Pompidou, celebrele Montmartre, Champs Elysees, Montparnasse si multe altele.

Despre Paris s-au publicat numeroase carti si albume, astfel incat istoria si monumentele sale sunt printre cele mai cunoscute din lume. De asemenea, simbolul orasului, Turnul Eiffel, este printre cele mai cunoscute din lume. Foarte controversat la momentul construirii, contestat de catre parizieni datorita aspectului sau industrial, Turnul Eiffel a fost o remarcabila realizare inginereasca a secolului XIX si a reusit sa depaseasca ca inaltime Marea Piramida egipteana, fiind astfel timp de cateva decenii cea mai inalta cladire din lume.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: