Contact

Fotografii panda-giant-panda-si-red-panda

PANDA face parte din patrimoniul mondial UNESCO, fiind inscris pe lista patrimoniului mondial in pericol.

Cu aspectul sau simpatic, Panda (Giant Panda) este cel mai iubit animal salbatic din lume. Traind aproape exclusiv in partea de nord si nord-vest a provinciei Sichuan din China, la altitudini inalte in zona montana, cu o dieta formata 99% din bambus, Panda se afla pe cale de disparitie, fiind printre cele mai protejate animale rare din lume si printre putinele al caror habitat face parte din patrimoniul mondial UNESCO. In urma eforturilor sustinute de protejare a speciei, se considera ca la ora actuala numarul lor se ridica la doua-trei mii de exemplare.

In mediul lor natural, in provincia Sichuan, cercetatorii incearca, in cadrul Centrului de Cercetare Panda, sa inteleaga mai bine caracteristicile speciei si sa ajute la protejarea si perpetuarea acesteia.

Cercetatorii au dezbatut aproape un secol problema daca Panda (numele chinez inseamna ursul-pisica) apartine familiei ursilor sau familiei ratonilor sau este o specie aparte.

RED PANDA are un aspect mai apropiat de raton, fiind diferit fata de bine-cunoscutul Panda in alb si negru si habitatul sau natural este ceva mai extins, traind in padurile temperate din Himalaya, la altitudini intre 2200 m si 4800 m, in Nepal, India, Bhutan, Myanmar, Tibet si in provincia Sichuan din China. Este protejat de lege in toate tarile in care traieste, dar cu toate acestea numarul exemplarelor aflate in habitatul natural continua sa scada.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: