Contact

Fotografii oaze-in-arabia-saudita

Arabia Saudita este cea mai mare tara araba din Orientul Mijlociu si cel mai mare exportator de petrol din lume, detinand cele mai mari resurse de petrol din lume. De asemenea, aici se gasesc cele mai sfinte locuri ale lumii islamice, respectiv Mecca si Medina.

Din punct de vedere geografic, Arabia Saudita este dominata de Desertul Arabian, avand in centru Rub’al Khali, una dintre cele mai mari suprafete de nisip din lume (conform unor surse, ar fi chiar cea mai mare suprafata de nisip din lume). Foarte uscat, cu temperaturi ridicate in timpul verii si oscilatii mari intre caldura extrema in timpul zilei si temperatura scazuta in timpul noptii, Desertul Arabian este unul dintre cele mai extreme medii de viata, aici supravietuind doar cateva specii de plante.

In acest mediu dificil, populatia incearca, la randul ei, sa supravietuiasca, irigand cat mai multe zone si transformandu-le in mici ferme. Lupta omului cu mediul extrem este foarte sugestiv redata de peisajul impresionant al cercurilor verzi, dar si al celor deja uscate, in mijlocul imensului desert.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: