Contact

Fotografii milano

MILANO face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO, pentru monumentele sale.

Situat in tara cu cele mai multe monumente aflate in patrimoniul universal (Italia), Milano nu face exceptie in ceea ce priveste frumusetea si valoarea monumentelor sale. In perioada Renasterii, a fost unul dintre orasele importante ale vremii, artisti celebri contribuind la maretia si frumusetea acestuia, precum Leonardo da Vinci.

Catedrala din Milano este a treia din lume ca marime si adaposteste cea mai mare colectie de statui de marmura din lume. Tot in Milano se afla Biserica Sant’ Ambrogio, una dintre cele mai vechi biserici ale orasului, de asemenea Biserica Santa Maria delle Grazie, care adaposteste celebra fresca a lui Leonardo da Vinci, Biblioteca Ambroziana care detine de asemenea desene si schite ale lui Leonardo da Vinci, precum si alte monumente.

In perioada napoleoniana, orasul a devenit centrul operei lirice, aici scriind Mozart trei dintre lucrarile sale celebre si aici avand loc premierele unor mari compozitori precum Verdi, Rossini, Donizetti, Teatrul La Scala din Milano devenind un etalon in intreaga lume, iar Milano ramanand si la ora actuala cel mai important oras din lume in ceea ce priveste opera lirica.

Fondat in jurul anului 400 i.H, orasul are o istorie indelungata si foarte incarcata. In anul 293 era declarat capitala a Imperiului Roman de Apus de catre imparatul Diocletian. Aici este locul unde s-a dat celebrul Edict din anul 313 prin care Imparatul Constantin garanta libertatea religioasa a crestinilor. In timpul epidemiei de ciuma care a cuprins Europa in anul 1349, Milano a ramas unul dintre putinele locuri in care boala nu a patruns.

Astazi, Milano este si marea capitala a modei si a design-ului. Aici se afla celebra Galleria Vittorio Emanuele II, considerat a fi cel mai vechi shopping mall din lume.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: