Contact

Fotografii meteora

METEORA face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Meteora este al doilea complex monahal ortodox din Grecia, dupa Muntele Athos. Format din manastiri parca suspendate in aer, cladite pe varfurile inalte si inguste ale rocilor, ca niste piloni, fara acces direct, era un spatiu complet izolat si inaccesibil.

Prima manastire, Marea Manastire Meteoron, a fost fondata intre anii 1356 si 1372, de catre Sf. Athanasios, sosit de la Muntele Athos in anul 1344. Se spune ca acesta a fost dus pe aripi de un vultur pe marea stanca pe care s-a cladit manastirea.

Accesul si aprovizionarea pentru manastiri se facea, in mod intentionat, extrem de dificil si primejdios, cu niste cosuri mari si franghii, care se inlocuiau numai dupa ce Domnul le lasa sa se rupa. Ca urmare, fiecare legatura cu exteriorul constituia cu adevarat un mare risc. Scarile care faciliteaza acum accesul au fost sapate in stanca abia in anul 1920.

Aici au fost construite peste douazeci de manastiri, dintre care astazi mai sunt locuite doar sase, fiecare avand mai putin de zece locuitori.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: