Contact

Fotografii machu-pichu

MACHU PICHU face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, Machu Pichu se afla pe versantul estic al Anzilor, la o altitudine de 2430 m, deasupra raului Urubamba, in mijlocul junglei montane. Invizibil de dedesubt si delimitat natural, intr-un peisaj extraordinar, se inalta acest monument remarcabil al Imperiului Incas.

Este un complex ca un labirint format din palate, temple, observator astronomic, hambare, piete, terase si in jur de o suta cincizeci de case. Sapate in stanca muntelui, multe dintre blocurile de piatra cantarind cincizeci de tone, ele sunt atat de precis taiate si unite, incat imbinarile sunt absolut perfecte, fara mortar. Construit in jurul anului 1450 de suveranul incas Pachacuti, complexul putea adaposti intre cinci sute si maxim o mie de persoane.

Numele real nu se cunoaste si, desi au aparut diverse teorii, nu se cunosc clar scopul construirii lui si nici motivul abandonarii lui bruste, fara a fi atacat. A fost descoperit abia in anul 1911 de arheologul Hiram Bingham si de atunci este cunoscut cu denumirea de Machu Pichu, dupa un munte din apropiere.

Poporul incas constituie una dintre marile enigme. In sec. XII, fara a se sti exact locul din America de Sud de unde veneau, incasii cucereau un vast teritoriu in nordul si vestul Americii de Sud, formand cel mai mare imperiu precolumbian din America. Desi nu cunosteau nici o scriere (aveau un sistem bazat pe sfori si noduri) si nu cunosteau nici roata, ei au fost constructori extraordinari de cetati, retele de drumuri de aproape 32.000 Km pavate cu piatra si chiar poduri suspendate. Reteaua de drumuri incasa este a doua ca lungime dupa cea romana, iar capitala imperiului, Cuzco, era arhitectural comparabila Romei antice.

(vezi Cuzco)

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: