Contact

Fotografii lacul-titicaca

Situat in Peru si Bolivia, la o altitudine de 3812 m, Lacul Titicaca este cel mai inalt lac navigabil din lume. De asemenea, este cel mai mare lac din America de Sud, ca si volum de apa, precum si lacul cu cel mai mare debit din lume, dintre cele aflate la o inaltime de peste 2000 m. Cu o suprafata de 9710 Kmp, are o adancime medie de 140-180 m, iar adancimea maxima este de 280 m.

Lacul este cunoscut si prin faptul ca zona din jurul sau este locul de origine a cartofului, cea mai populara leguma din lume.

Peisajul lacului este deosebit datorita frumoaselor sale islas flotantes, construite si locuite de populatia Uros, o populatie pre-incasa care, fugind de popoarele Colla si Inca, si-a construit astfel propriile teritorii plutitoare.

Aceste insule plutitoare sunt construite complet din stuf (totora) si rezista o perioada de aproximativ treizeci de ani, intretinerea lor presupunand adaugarea constanta, o data la trei luni, de noi straturi de stuf, pe masura ce straturile de dedesubt putrezesc. Pe insulele acestea traiesc familii inrudite intre ele, de cele mai multe ori doua sau trei, locuind in colibe construite, de asemenea, din stuf.

Populatia Uros numara aproximativ doua mii de persoane, dintre care insa doar cateva sute mai traiesc acum pe insule, restul mutandu-se pe malurile lacului.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: