Contact

Fotografii greenwich

GREENWICH face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Greenwich este cunoscut in intreaga lume ca fiind locul meridianului zero si al orei standard Greenwich Mean Time. Este un loc asociat in mod special cu stiinta si dezvoltarea astronomiei la Observatorul Regal, dar si cu dezvoltarea navigatiei.

Situat in Anglia, Greenwich simbolizeaza atat maretia stiintifica, cat si artistica engleza din secolele XVII si XVIII, fiind un loc cu o deosebita dezvoltare artistica si arhitectonica.

Este cunoscut in special pentru Palatul Regal, in care s-au nascut multi dintre descendentii dinastiei Tudor, printre care Regele Henry VIII si Regina Elizabeth I. Complexul cuprinde si Palatul Reginei, construit simetric de-a lungul Tamisei in secolul XVII, fiind prima cladire in stil palladian din Anglia, devenind pentru urmatoarele doua secole sursa de inspiratie pentru constructiile din intreaga Anglie. De asemenea, Spitalul Regal este unul dintre cele mai valoroase ansambluri de cladiri in stil baroc din Anglia, iar Observatorul Astronomic (fondat in anul 1675) si Parcul Regal sunt alte exemple de realizari artistice deosebite.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: