Contact

Fotografii dubai

Situat in Golful Persic, Dubai este unul dintre cele sapte emirate care formeaza Emiratele Arabe Unite. Incepand cu descoperirea petrolului in anul 1966, Dubai s-a dezvoltat continuu, devenind unul dintre cele mai moderne orase ale lumii. Cu o arhitectura moderna si chiar avangardista, cu o multitudine de cladiri foarte inalte ce se inalta ca o uriasa padure din inox si sticla, orasul straluceste la propriu, in lumina intensa a soarelui din desert.

Economia Dubaiului, dezvoltata pe baza resurselor de petrol si gaze, a cunoscut o astfel de crestere, incat in prezent veniturile din exploatarea resurselor reprezinta doar un procent de sub 6 %, contributiile majore venind din investitii imobiliare, comert si servicii financiare. Un oras cosmopolit, cu o populatie de peste 85% formata din straini, Dubai are un renume de mare centru comercial, atragand un numar tot mai mare de turisti, interesati in special de mall-urile imense din oras, in care se regasesc aproape toate brandurile de lux din lume .

Dubai este un oras al superlativelor, aici aflandu-se cateva dintre recordurile mondiale, precum cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, cu o inaltime de 828 m, de asemenea cel mai inalt restaurant din lume (Atmosphera, situat la etajul 122 in Burj Khalifa) si singurul hotel de sapte stele din lume, celebrul Burj al Arab. Tot printre proiectele spectaculoase ale Dubaiului se afla insulele artificiale, construite in mare, dintre care Insula Palmierului este una dintre imaginile emblematice ale Dubaiului.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: