Ca toate marile orase ale lumii orientale, Cairo este un oras al contrastelor si pentru cei care reusesc sa-l cunoasca cu adevarat si sa-i descopere secretele, stralucirea si farmecul, este unul dintre cele mai interesante orase ale lumii.">
Contact

Fotografii cairo

CAIRO face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO, pentru centrul istoric.

Situat pe malul Nilului, in nordul Africii, Cairo este capitala Egiptului si unul dintre cele mai mari orase ale lumii, cu o aglomeratie urbana estimata la cca 20 milioane de oameni. De asemenea, Cairo este cel mai mare oras al Africii, precum si cel mai mare oras al lumii arabe. Inca din anul 1340 era cel mai mare oras situat la vest de China.

Cairo are unele dintre cele mai spectaculoase vestigii antice din lume, adunate in faimosul Muzeu de Egiptologie. De asemenea, aici se afla a doua universitate din lume ca si vechime, al Azhar. Numit si "Orasul celor o mie de minarete", Cairo este un oras cu o arhitectura preponderent islamica si aici se afla unele dintre cele mai frumoase moschei din lume. De asemenea, timp de secole, celebrul sau bazar Khan el Khalili (construit in secolul XIV) a fost un punct de interes pentru negustorii lumii. Cu atmosfera sa medievala, labirintul de strazi, cafenelele orientale si oferta infinita de obiecte traditionale, Khan el Khalili este si in prezent cel mai interesant bazar din Orientul Mijlociu.

Ca toate marile orase ale lumii orientale, Cairo este un oras al contrastelor si pentru cei care reusesc sa-l cunoasca cu adevarat si sa-i descopere secretele, stralucirea si farmecul, este unul dintre cele mai interesante orase ale lumii.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: