Contact

Fotografii amsterdam

AMSTERDAM face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO, pentru reteaua de canale din secolul XVII si linia de aparare fortificata.

Capitala oficiala a Tarilor de Jos (Olanda), Amsterdam a fost desemnat oras in anul 1306 si devenea in sec. XVII, numit Epoca de Aur, cel mai bogat oras al lumii, din portul sau plecand nave catre America, Africa si Asia, formandu-se bazele retelei mondiale de comert. Secolul XIX a fost, de asemenea, considerat a doua era de aur a orasului.

Numit si Venetia Nordului, orasul este spectaculos, cu peste o suta de kilometri de canale, nouazeci de insule si o mie cinci sute de poduri, precum si peste o mie cinci sute de cladiri monumentale situate de-a lungul canalelor. Cu o arhitectura deosebita, este unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii.

Aici au creat pictori celebri precum Rembrandt, unul dintre cei mai importanti artisti ai artei europene si cel mai important al Olandei si, de asemenea, Van Gogh si Vermeer, in muzeele din Amsterdam aflandu-se mare parte din operele acestor exceptionali artisti.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: