Contact

Fotografii washinghton-dc

Capitala a Statelor Unite, fondata in data de 16 iulie 1790, Washington D.C. isi datoreaza numele presedintelui George Washington, iar District of Columbia numelui de Columbia cu care erau numite poetic Statele Unite, la vremea respectiva.

Dorinta lui Thomas Jefferson ca orasul sa fie un ‘Paris al Americii’, cu strazi aerisite si cladiri joase a fost oarecum indeplinita, orasul neavand nici o cladire mai inalta de celebrul monument al lui Washington. Aici se afla sase dintre primele zece cladiri ca arhitectura din Statele Unite (conform Institutului American de Arhitectura), respectiv Casa Alba, Capitoliul, Memorialul Lincoln, Memorialul Thomas Jefferson, Catedrala Nationala, Memorialul Veteranilor din Vietnam, cladiri cu o arhitectura in stil neoclasic, gotic sau modern.

Arhivele Nationale localizate in oras adapostesc mii de documente importante pentru istoria nationala, inclusiv celebra Declaratie de Independenta, iar multitudinea de muzee si galerii, printre care cunoscutele Muzee Smithsonian, gazduiesc opere de valori inestimabile.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: