Contact

Fotografii turnul-londrei

TURNUL LONDREI face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Situat in Londra, Turnul Londrei reprezinta un complex de cladiri, fortareata si castel regal, construite de William Cuceritorul, care a domnit intre anii 1066 si 1087. Turnul Alb, cel care a dat numele intregului castel, a fost construit de William Cuceritorul in anii 1070 sau 1080 si era imens pentru vremurile respective, dominand orizontul de la mare distanta.

Alte perioade de expansiune a complexului au fost in secolele XII, XIII, in timpul regilor Richard Inima de Leu (1189-1199), Henry al III lea (1216-1272) si Edward I (1272-1307), acesta din urma transformand complexul in cel mai mare si fortificat castel concentric.

Turnul Londrei a fost nu numai fortareata si resedinta regala, ci si loc de pastrare in deplina siguranta pentru documentele vremii. De asemenea, aici s-au pastrat Bijuteriile Coroanei, traditia datand din timpul lui Henry III. Casa Bijuteriilor a fost construita special pentru a adaposti bijuteriile si simbolurile regalitatii, precum coroanele regilor si reginelor Angliei, sceptrele si sabiile acestora. In anul 1669 a fost insa demolata si bijuteriile au fost mutate in Turnul Martin, situat tot in Turnul Londrei.

Turnul Londrei a jucat un rol important in istoria Angliei si a fost loc de celebrare a victoriilor, dar si de intemnitare si de executare pentru unii regi si regine sau pretendenti la tron. Primul prizonier a fost inchis aici in anul 1100. Printre victimele Turnului se numara Henry VI (in 1471), Edward V si fratele sau in 1483. De asemenea, Elizabeth I (1558-1603), inainte de deveni regina, a fost intemnitata in Turn de catre sora sa vitrega, Mary I (1553-1558). Zece persoane au fost decapitate aici, trei dintre acestea fiind regine ale Angliei: Anne Boleyn (in anul 1536, in varsta de 30 ani), a doua sotie a lui Henry VIII, Catherine Howard (in varsta de 20 de ani), a cincea sotie a lui Henry VIII si Jane Grey (in varsta de 16 ani).

Se spune ca, de-a lungul secolelor, Turnul Londrei a fost bantuit de fantomele unora dintre cei care si-au pierdut viata intre zidurile sale.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: