Contact

Fotografii santo-domingo

SANTO DOMINGO face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Santo Domingo este cea mai veche asezare europeana inca locuita din Lumea Noua. Capitala a Republicii Dominicane, Santo Domingo pastreaza atmosfera si farmecul orasului colonial, cu palatele, monumentele, piatetele pietruite, bisericile si ruinele sale.

Descoperirea Americii de catre Cristofor Columb (cunoscut cu numele de Cristobal Colon) a insemnat debarcarea pe insula Hispaniola, in data de 6 decembrie 1492. Fiind convins ca a gasit Cipango, Japonia, venind pe ruta prin vest, el a numit insulele Indiile de Vest si a revenit de trei ori, crezand ca dincolo de insula se afla palatele pline cu aur, pietre pretioase si mirodenii scumpe ale Marelui Han Cathay, asa cum ii spusese Marco Polo.

Orasul a fost intemeiat in anul 1502 de fratele lui Cristofor Columb, Bartolomeu, iar in anul 1508, fiul lui Cristofor Columb, Diego, a fost numit guvernator al Indiilor, in timpul sau orasul dezvoltandu-se si devenind cel mai important centru al puterii.

In Santo Domingo s-a construit prima catedrala de pe continentul american (constructia a demarat in anul 1510), iar construirea orasului s-a facut dupa un plan de strazi care a devenit model pentru aproape toate planurile urbane din America.

In anul 1586, orasul a fost invadat de celebrul corsar Francis Drake si flota sa de douazeci de nave.

Cu stradutele si monumentele sale coloniale, cu albul stralucitor si aerul sau caraibean, relaxat, Santo Domingo este un oras cu mult farmec, rupt parca de timp.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: