Strict Standards: array_walk_recursive() expects parameter 2 to be a valid callback, non-static method sql::realEscape() should not be called statically in /home/indigo13/public_html/lauragalea.ro/continut/php/generale/securizare.php on line 7
ramesseum fotografii de calatorie, imagini, poze, impresii de calatorie din ramesseum
Contact

Fotografii ramesseum

RAMESSEUM face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Situat in Egipt, in necropola tebana, Ramesseum este templul faraonului Ramses al II-lea, cel mai cunoscut dintre faraonii egipteni (Ramses cel Mare). Constructia templului a inceput la scurt timp dupa ce acesta a devenit faraon si a continuat vreme de douazeci de ani.

Templul, dedicat lui Amon, este faimos pentru statuia colosala a faraonului, considerata cea mai mare statuie (pastrata) din lume transportata pe distanta (si nu construita la fata locului). Statuia faraonului il reprezinta in pozitie sezand si are o inaltime de aprox.19 m si o greutate de peste o mie de tone. Ea nu s-a pastrat insa in forma completa, ci s-au pastrat doar fragmente din baza si din tors. Statuia a fost transportata pe sol, pe o distanta de cca 60 Km.

De asemenea, templul s-a pastrat doar in proportie de jumatate. Peretii si pilonii sunt decorati cu hieroglife si scene reprezentand momente din viata faraonului, in special scene glorioase de lupta.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: