Contact

Fotografii orasul-interzis

ORASUL INTERZIS face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Palatul Imperial, cunoscut sub numele de Orasul Interzis, este cel mai mare complex arhitectonic din lume, construit din lemn.

Capodopera a artei si arhitecturii chineze, a fost resedinta imparatilor chinezi din dinastiile Ming si Qing timp de 500 de ani, din anul 1416 si pana la revolutia din 1911. Aici au trait 24 de imparati chinezi, complet izolati de lumea de rand, accesul fiind complet interzis acestora. Cu exceptia reprezentantilor marilor familii, singurii barbati care aveau acces in Palatul Imperial erau eunucii, care in perioada de inflorire a imperiului erau in numar de cateva mii. Complexul a fost construit in doar 14 ani, intre anii 1406 si 1420, ca un mic oras, cu o suprafata de 720.000 mp, cuprinzand palate, pavilioane, sali, alei, gradini, curti, avand in total, conform legendei, 9999 de incaperi. Complexul este inconjurat de ziduri cu o inaltime de 7,8 m si un canal cu apa de 52 de m latime. Acoperisurile aveau tiglele aurite si era interzisa construirea unei cladiri mai inalte ca Palatul imperial.

Orasul Interzis este un loc spectaculos prin istoria, obiceiurile, simbolurile si tabuurile sale, prin arhitectura deosebita si atentia acordata fiecarui detaliu in parte.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: