Contact

Fotografii lhasa-tibet

LHASA (TIBET) face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Lhasa este capitala Tibetului, situata la o altitudine de 3700 m. In limba tibetana, Lhasa inseamna ‘Pamantul Zeilor’ si este considerat Orasul Sfant al Tibetului.

Ascuns in spatele unui perete format din cei mai inalti munti din lume, Tibetul a fost de-a lungul timpului cel mai izolat stat din lume. Pana la interventia chineza din anii 1950, Lhasa a fost un oras inchis strainilor, carora nu li permitea deloc accesul, ceea ce a captivat si mai mult imaginatia europenilor secolului XIX, intarind imaginea unui loc complet izolat si mistic, plin de legende si minuni.

Aici, in Lhasa, se afla celebrul Palat Potala, resedinta de iarna a lui Dalai Lama, precum si Norbulingka, resedinta de vara a lui Dalai Lama, dar si cateva temple si manastiri budiste, dintre care cel mai important este Templul Jokhang.

Lhasa este un oras prin excelenta al calugarilor budisti si al pelerinilor. Este, de asemenea, un oras al tibetanilor traditionali, cu parul purtat lung si imbracati in hainele traditionale, cu amuletele si bijuteriile din argint si turcoaze.

Un oras absolut unic, Lhasa isi ameteste vizitatorii la propriu, datorita altitudinii foarte mari, dar mai ales, ii atrage cu traditiile si templele sale budhiste.

(vezi Palatul Potala si Templul Jokhang)

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: