Contact

Fotografii lantau

Insula Lantau (sau Lantao) este cea mai mare insula din zona Hong Kong, avand o suprafata de 147 Km patrati, aproape dublu fata de Insula Hong Kong.

Cu o vegetatie abundenta, jumatate din insula fiind parc national, cu apele in care se pot vedea uneori delfinii roz, cu satele sale pescaresti, insula Lantau este un loc pitoresc, care pastreaza inca atmosfera veche, traditionala a zonei.

Lantau, cunoscuta in vechime cu numele de Tai Hai Shan, aparea frecvent in hartile maritime. A fost candva baza a piratilor si a hotilor si a fost printre primele asezari comerciale europene din zona Pearl River, portughezii stabilindu-se primii aici in anii 1510, iar apoi britanicii, cu mult timp inainte de a se stabili pe Insula Hong Kong.

Initial, aici se aflau doar sate de pescari, insa in perioada moderna insula a inceput sa se schimbe. Pe platoul Ngong Ping se afla statuia imensa din bronz a lui Budha, Tian Tan Buddha, cea mai mare statuie exterioara din bronz din lume infatisandu-l pe Budha sezand. Tot aici se afla si o manastire shaolin.

Printre asezarile pitoresti se numara Tai O, un sat de pescari cu o vechime de peste trei sute de ani, situat in nord-vestul insulei.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: