Contact

Fotografii kathmandu-piata-durban

KATHMANDU, PIATA DURBAN face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Piata Durban concentreaza palatele regilor Malla si Shah, precum si temple, curti frumoase si lacuri. Palatele sunt decorate cu ferestre si obloane din lemn elaborat sculptate.

De la obtinerea independentei orasului Kathmandu sub conducerea regelui Ratna Malla (1484–1520), palatele regale din Piata Durban au fost locuite de regii dinastiei Malla. De asemenea, cand Prithvi Narayan Shah a invadat valea Kathmandu in anul 1769, s-a stabilit in aceleasi palate, precum si urmatorii regi ai dinastiei Shah, pana in anul 1896, cand s-au mutat in palatul Narayan Hiti.

Si in prezent, Piata Durban este centrul important al evenimentelor regale, precum incoronarea regelui Birendra Bir Bikram Shah in 1975 si a regelui Gyanendra Bir Bikram Shah in 2001.

Ultimul rege Malla care a condus Kathmandu, Jayaprakash Malla, a construit un templu pentru Kumari, incarnarea zeitei Durga (pana la prima menstruatie, dupa care se crede ca zeita paraseste trupul copilei). Si in prezent exista o Kumari care locuieste si este venerata ca o zeita in unul din palatele din Piata Durban.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: