Contact

Fotografii geneva

Geneva este orasul care, in cele mai multe clasamente intocmite de-a lungul anilor, ocupa primul loc in lista oraselor cu cea mai buna calitate a vietii din lume (la concurenta cu Zurich si Viena) si face parte din primele cinci cele mai scumpe orase ale lumii. Este unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii, fiind considerat al treilea din Europa si pe locul opt in lume.

Situat in Elvetia, orasul se intinde pe malul celui mai mare lac din Europa, Lacul Leman, cunoscut pentru frumoasele sale lebede albe. Numit si Capitala Pacii, orasul este centrul mondial al diplomatiei, aici aflandu-se numeroase organizatii internationale, inclusiv multe agentii ale Natiunilor Unite si Crucea Rosie. De asemenea, Geneva este locul in care s-a semnat Conventia care reglementeaza tratamentul prizonierilor si victimelor de razboi.

In Geneva a trait si a murit liderul protestant John Calvin, devenit si liderul spiritual al orasului. Printre personalitatile care au trait aici, se numara Voltaire si Rousseau. Tot aici a fost asasinata, in anul 1898, imparateasa Elisabeta (cunoscuta ca Sissi), sotia imparatului austriac Francisc Iosif I.

Universitatea din Geneva, infiintata de John Calvin in anul 1559, desi are un numar relativ redus de studenti fata de alte universitati, este considerata una dintre cele mai bune din lume.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: