Contact

Fotografii cuzco

CUZCO face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Este capitala istorica a Imperiului Incas, cel mai mare imperiu precolumbian din America.

Este cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si a fost fondat in jurul anului 1200 de catre primul Inca, legendarul Manco Capac si extins de Pachacuti. Se afla in Peru, langa Urubamba Valley (Valea Sacra), la o altitudine de 3300 m si este in prezent capitala istorica a statului Peru, conform Constitutiei peruane actuale.

La venirea spaniolilor, in anul 1532, templele orasului erau acoperite cu metale pretioase sau decorate cu aur. Dupa cucerirea spaniola, orasul a fost reconstruit pe fundatiile vechiului oras incas, inlocuindu-se vechile temple incase cu biserici crestine, iar palatele incase cu vile pentru noii cuceritori. Cutremurul din anul 1950 a distrus multe dintre constructiile spaniole, dezvaluind fundatiile si zidurile vechi incase. Printre ele, Coricancha, Templul Soarelui, peste care fusesera construite Prioria Dominicana si Biserica Sf. Domingo.

Un oras magic si incantator, Cuzco isi atrage vizitatorii ca un magnet pe stradutele sale inguste, pline de istorie si printre monumentele sale de exceptie.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: