Contact

Fotografii colca-canyon-canon-del-colca

Colca Canyon este cel mai adanc canion din lume, fiind de peste doua ori mai adanc decat Grand Canyon din Colorado, Statele Unite.

Situat in Peru, Colca Canyon este canionul raului Colca, care izvoraste din Muntii Anzi si se varsa in Oceanul Pacific, dupa ce-si schimba numele de doua ori (Majes si Camana).

Anumite portiuni ale canionului sunt locuite, iar localnicii acestuia, izolati in pustietatea locului, inca pastreaza traditiile ancestrale. De asemenea, terasele din perioada pre-incasa si incasa sunt inca folosite si cultivate. O serie de mici comunitati se afla intre localitatea Chivay, aflata pe cursul superior al raului Colca, unde canionul nu este atat de adanc si unde se afla terasele agricole, continuand apoi multi kilometri in aval, pe masura ce canionul se adanceste, pana la satul Cabanaconde. Canionul atinge cea mai mare adancime in regiunea Huambo si, in contrast, la 20 km in sud se inalta varful inzapezit de 6288 m inaltime al vulcanului Nevado Ampato.

Numele Colca se refera la micile gauri din stanci din valea canionului, folosite in vremurile pre-incase si incase pentru depozitarea alimentelor, precum si ca morminte.

Colca Canyon este locul in care traieste celebrul condor andean (Vultur gryphus) si poate fi vazut in lunile uscate, dimineata devreme, in trecatoarea Cruz del Condor, cu o adancime de 1200 m, zburand pe curentii termali, printre peretii canionului. Cea mai mare pasare zburatoare de uscat din emisfera vestica, ea este si una dintre cele mai longevive, ajungand pana la varsta de 50 de ani.

Colca Canyon este un loc absolut inedit si de o frumusete ireala, cu peisajele sale desprinse parca dintr-o alta lume, cu inaltimile de pana la 6000 de m si cu prapastiile adanci de mii de metri, cu condorii planand printre stanci si turmele de lame, alpaca si vicuna salbatice alergand in voie.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: