Contact

Fotografii chengdu-templul-wuhou

CHENGDU face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO, pentru Dujiangyan, un sistem stravechi de irigatii. TEMPLUL WUHOU din Chengdu face parte din patrimoniul cultural national al Chinei.

Fosta capitala antica a Chinei, Chengdu este un oras incarcat de istorie. Este locul de origine al culturii bronzului, parte importanta a culturii antice chineze. A fost, de asemenea, unul dintre cele mai faimoase orase comerciale ale Chinei antice si locul de nastere al banilor de hartie (in jurul anului 960). Uluit de ceea ce a gasit aici, Marco Polo descria orasul ca fiind magnific.

Pentru oamenii obisnuiti, Chengdu este legat, in primul rand, de romanul clasic chinez „Cele Trei Regate”. Fiind capitala Regatului Shuhan din perioada Celor Trei Regate (anii 220-280), orasul a fost locul unor figuri istorice ale vremii, precum Liu Bei, imparatul Regatului Shu si Zhege Liang, premierul acestuia. Templul Wuhou a fost construit in sec. VI, pentru a-i comemora pe cei doi, aici aflandu-se si mormantul lui Liu Bei.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: