Contact

Fotografii cercul-polar-acasa-la-mos-craciun

Mos Craciun (Santa Claus) este cel mai iubit personaj de catre copii, figura lui masiva si joviala, cu barba lunga si alba ca zapada si hainele rosii fiind recunoscuta instantaneu de fiecare copil din cultura vestica. Aceasta imagine nostima a lui Mos Craciun a devenit populara in secolul XIX, datorita caricaturistului Thomas Nast.

Conform traditiei, Mos Craciun locuieste la Polul Nord, intr-un taram al zapezii permanente, impreuna cu Doamna Craciun, precum si cu elfii si renii sai magici. Situata la Cercul Polar, in Laponia, Casa lui Mos Craciun este plina de veselie si de caldura, invaluita in arome de turta dulce si scortisoara, Mos Craciun si doamna sa fiind bucurosi sa-si primeasca oaspetii in coliba lor secreta din padurea inzapezita.

Satul lui Mos Craciun, unde se afla Biroul oficial, este situat exact pe linia Cercului Polar, trasata in aer printr-un fir luminos albastru, solul fiind acoperit de zapada. In biroul sau, Mos Craciun lucreaza tot timpul anului, pregatind scrisorile si cadourile pentru toti copiii, ajutat de elfii sai priceputi din fabrica de jucarii. Cadourile vor fi livrate direct de Mos Craciun intr-o singura noapte, in ajunul Craciunului, cand pleaca cu sania incarcata de daruri trasa de renii sai zburatori, catre toate colturile lumii.

In Satul lui Mos Craciun se afla si Posta lui Mos Craciun, unde acesta primeste scrisorile trimise de copii in fiecare an si de unde el insusi expediaza scrisorile si felicitarile catre copiii din intreaga lume.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: