Contact

Fotografii bath

BATH face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Situat in Anglia, in comitatul Somerset, orasul Bath a fost infiintat de catre romani in anul 43, ca statiune de bai termale, cu numele de Aquae Sulis. Romanii au construit aici in jurul izvoarelor termale, in valea raului Avon, un complex de frumoase bai din piatra, precum si un templu dedicat zeitei Sulis Minerva. Vestigiile romane de la Bath sunt printre cele mai importante vestigii romane situate la nord de Alpi.

Cu statut de oras acordat de catre Regina Elizabeth I in anul 1590, Bath s-a dezvoltat ulterior spectaculos in epoca georgiana, cu o arhitectura georgiana si un plan urban de creare a unui oras gradina, de armonizare a arhitecturii cu peisajul inconjurator, cu intentia de a transforma orasul Bath in unul dintre cele mai frumoase orase europene.

Intr-o armonie perfecta, chiar daca erau la distanta de secole, langa templul si baile romane, chiar in centrul acestui oras al arhitecturii secolului XVIII, se afla o cladire medievala de o mare frumusete si anume Abatia Bath, in care a fost incoronat Regele Edgar al Angliei, in anul 973.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: