Contact

Fotografii armata-de-teracota

ARMATA DE TERACOTA face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Armata subterana formata din soldati de teracota, cu o vechime de 2200 de ani, este una dintre cele mai spectaculoase mosteniri culturale ale Chinei.

Face parte dintr-un vast mormant construit de primul imparat chinez, Qin Shi Huangdi (259-210 i.H.), unificatorul Chinei. Mormantul a fost construit intr-o perioada de 36 de ani, de catre sute de mii de muncitori si se pare ca reflecta planul urban al capitalei, Xianyan. Conform vechilor manuscrise, acoperisul era impodobit cu bijuterii reprezentand cerul si fusese turnat mercur, pentru a crea imaginea unei ape curgatoare. Legenda spune ca toti lucratorii si supraveghetorii acestui proiect au fost ingropati de vii in mormant.

Descoperita intamplator de niste tarani in anul 1974, armata de teracota cuprinde peste sapte mii de statui, ingropate la o adancime de 5 m. Sculpturile au fost executate in marime naturala, avand fiecare 1,8 m inaltime si figura diferita, unele cu o expresivitate de un realism uimitor. Au fost dispuse cu fata spre est, in unsprezece coloane de lupta formate din ofiteri, soldati cu lanci si sabii, precum si care trase de cai.

Au fost descoperite in total trei mari gropi cu razboinici, dar si gropi de dimensiuni mai mici, continand diversi slujitori si animale, meniti sa-l serveasca pe imparat in viata de dincolo.

Contact

lauragalea.art@gmail.com

Nume*:
E-mail*:
Telefon*:
Mesaj*: